Jdi na obsah Jdi na menu

Půjdu dělat rybařské zkoušky.

12. 5. 2021

Budu dělat rybářské zkoušky u rybářského svazu v Praze. Termín mám  17.5.21  na zkoušky se připravuji online testem který slouží k procvičení znalostí o rybách a vodních živočiších, rybářství a rybářských předpisech. Snažím se naučit lovné míry ryb i jak vypadají. Ještě na škole sem zjistil že se mi lépe učí přepisováním a děláním poznámek. Takže i tuto taktiku uplatňuji abych se naučil co bude třeba. Někdo má lepší vizuální paměť, někdo sluchovou, u mě je to spíš tato, teď nevím zda se jí říká hmatová?
Ale je to spojeno i s vizuální pamětí protože co píšu to musím i vidět a i přemýšlet nad tím co píšu. Proto se to do hlavy dostává lépe.
Našel sem si na internetu zpodobnění ryb a vytisk jsem si je jako učební pomůcku. Krom rozeznání ryb je třeba znát i lovné míry jak na pstruhové vodě tak i mimopstruhové a dobu hájení ryb také na jednotlivích vodách.  Dále rozeznávat i různé vodní organismy a zvěř která je jen okrajově testována. Dále znalost předpisů o rybářství které mám tak nějak vžité od dědy z dětství když jsem sním chodil na ryby. Bavilo mě to do puberty, pak to byla otrava ale musel sem jezdit dál s dědou protože byl už nemocnej a babička o něj měla strach. Děda umřel asi po 3 letech nemoci.
A teď po asi 20 letech pociťuji touhu jít rybařit.  Několikrát se mi zdálo o rybaření. A pokud věříte tak děda za mnou byl ve snu, seděli jsme u vody, pruty nahozeny. Byl to hrozně živej sen a děda na mě mluvil bez otevírání úst. Mno ale to jsem krapet odbočil. Na zkoušky se těším ale jsem i nervózní.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář