Jdi na obsah Jdi na menu

KLUZNÁ MONTÁŽ Deník začínajícího rybáře.

2. 7. 2021

O vikendu jsem na Kyjsky rybník nešel, vlastně sem nešel nikam. Bylo fakt takovy vedro že ani našemu psovi se nechtělo ven. V pondělí mělo vedro prodloužení ale chtěl jsem jít alespoň na večer alespoň na dvě hodiny, také jsem nešel protože bylo venku jako ve výhni. Dnes je úterý od rána prší ale pokud bude alespoň k večeru relativně hezky vyrazím abych ozkoušel prut na mlaskačku. Jsem zvedav. A doufám že se počasí umoudří, už opravdu chci jít na ryby.

Sice bude břeh na štranici asi promáčený ale šel bych aspoň na dvě hodiny k večeru a nebo to nechám na zítra, to by mohlo být už lépší počasí. Na lov na mlaskačku mám už připravené pečivo v ledničce takže stačí ho jen vzít a vyrazit. Pokud nemohu jít alespoň si připravuji nástrahy abych pak mohl jen vyrazit.

Koukal jsem i na radar a vypadalo to že odpoledne nebude pršet. Už nevímnzda jswm psal.o tom že jsem si objednal italské „červy“ můry, jsou dvakrát tak vědší než masáci. Jen čekám až dorazí.

Tak jsem na cestě pro „červy“. Jsemnzvědav jak budou vypasat, podle fotky se nedá určit velikost, psali jen dvakrát vědší než masný červ. Pokud to bude možné rád bych si je i rozmnožil abych nemusel kupovat, doufám že u nich bude i nějaké povídání jak je skladovat popřípadě krmit. Samotní „červy“ stáli 35kč s dobírkou a poštovným dám 114kč ale pokud bude možnost je množit vyplatí se to také jsem zvědav jak bude dospělí jedinec vypadat. Také záleží kolik tech červů můry bude v kelímku.

Inzerovali je jako „červ - velký slon“ prý italaká můra. Jako nástraha je to podle toho co psali prověřeno.

 

Tak červíci vyzvednuti, jsou opravdu vědší jinak v nich nevidím moc velký rozdíl, vypadají podobmě jako masáci jen jsou přibližně 2x tak velcí. Posílali je v docela velké krabici na to že kelimek je malinký je v něm odhaduji 30 maximalně 50 kousků a trocha pilin. Proč byla krabice vědší než bylo nutné mi bylo jasné po otevření oné krabice. V zásilce bylo hodně novin a lahev s vodou, předpolládám že původně byla s ledem. Kelímek je asi 4cm na výšku a asi 5cm průměr. A v krabici byla lahev 1l a nějaké noviny aby se udrželo co nejdéle chladno..

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář