Jdi na obsah Jdi na menu

HURÁ NA RYBNÍK SKÁLA! Deník začínajícího rybáře.

5. 6. 2021

Nastal čas a já vyrážím na vytouženou lokaci. Dá se říct že celý týden čekám jen na víkend abych šel rybařit, jelikož mám i nějaké povinnosti doma tak vyrážím ve 14h z domova abych stihl vlak ve 14.30h z vlakového nádraží Praha Bubny a z vlaku vystoupil v Hostivicích v 15.05 pak nějaký čas půjdu pěšky odhaduji tak 10 minut k rybníku Skála, č. revíru 401215.
Chci si tam vyzkoušet mnou vyrobenou mušku, ale vezu s sebou i kolínka ve strouhance a kukuřičku v medovém dipu. Vláček ze zastávky Praha Bubny který začíná z Masaryčky jede jen dvousoupravový ja budu vystupovat v Hostivicích ale vlak pokračuje až na Kladno. 
Pokud se mi bude na rybníku Skála líbit určitě se tam budu chtít vrátit stejně jako na Berounku do Černošic a vyrazil bych z domova i o dost dřív. Cesta tam mi bude trvat asi 30 minut. Venku je docela teplo a sluníčko střídá oblačnost. Ale samozřejmě jedu z města ven takže u vody bude úplně jinak. Nebude tam takové horku. V respirátoru se docela potím ale na 30 minut se to dá přežít. Vlak projíždí i zelenými úseky což je velice pěkné a i výhledy z okýnek jsou krásné hlavně před zastávkou Praha Ruzyně. Přemýšlím co zítra, jestli půjdu zase na Vltavu a nebo bych mohl zkusit rokytku ale tam se nesmí krmit ani zakrmovat takže spíš lov na mušku nebo muškařením, rokytka není nijak velká ale mívá širší a hlubší místa. Ale asi bych šel jen na vltavu na slepé rameno k rokytce. Už budu vystupovat v Hostivicích, než tam člověk dojede kouká nejspíš na sklady co jsou vidět z okna. 
Rybník Skála byl menší než jsem čekal ale rybky tam poskakovali jak zběsilé a chytali hmyz na hladině. Zkoušel jsem chytat na kukuřičku ale nic, a na umělé červíky a to už bylo něco úplně jiného, opět jsem nic nechytil ale vím že kolem červíků rybky alespoň malé byli, splávek alespoň poskakoval ale nepotopil se, pokud u toho byli jen malinké rybky tak jen uždibovali ale háček nemohli vzít. U vody jsem si to opět užil i přez to že úlovek nebyl žádný. Mám alespoň nějaké nové zkušenosti. A myslím že teď bych měl poznat kdy mám něco u splávku. Přemýšlím o tom že bych zkusil červy živé ale jak už jsem říkal mam z nich strach. Ale přece jen asi musí být na háčku i pohyb aby se to rybě více zalíbilo a měla chuť to sezobnout. Do Hostivic jsem dorazil v 15h a z Hostivic jedu spojem 18.52 na Prahu Bubny směr Mararyčka. Na rybník Skála se určitě budu chtít vrátit i když je tak malinký. Kromě mě tak byla rodinka rybářů a také chytali na plavanou. Otec na vedlejším břehu a matka se synem na druhém. Rybník má asi 10m na šířku a asi 100 na délku. Délku opravdu jen odhaduji možná má míň ale pod 50m určitě ne. Má jen 0,19ha. Jeden břeh je hned vedle asi silnice a hodně pokrytý křovinami a druhý je sice pokrytý stromy a hned za zády máte svah kde vede trať ale místečko se tam najít dá. Takže rybářům zdar a rybám obzvlášť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář