Jdi na obsah Jdi na menu

DENÍK POKROČILÉHO RYBÁŘE Kyjský rybník č.r.: 401008 podrevír 1.

26. 7. 2021

Na tomto rybníku je zákaz vnazení a krmení. Co to znamená v praxi? Nástrahu na háčku mít můžete ale nesmíte ryby lákat na lovné místo jak krmítky tak házením návnady do vody. Povoleno je jen nástraha na háčku ale můžete ji zatraktivnit například kapkou dipu nebo aromatem. To pokud chytáte položenou nebo mlaskačku. Pokud chytáte přívlač( toto je už jen odhad) tak si myslím že asi jen na nástrahy umělé. Třpitky, woblery, twistery a tak dále tedy bez nástražních rybek.

Kyjský rybník je docela klidné místo ikdyž kousek od vody vede železniční trať. Semtam projede nějaké auto nebo autobus.

Chtěl jsem vyrazit cca 11h ale vyrazil jsem až ve 13h drojíždím kolem slepého ramene vltavy ale pokračuji dál. Dnes je v plánu Kyjský rybník. Tažku s rybařinou mám dnes asi nejtěžší co jsem mel. Mám s sebou jak přívlač tak i nástrahy na položenou ale cestu zvládnu i tím mhd a až vystoupím z tramvaje adi si tažku vezmu na záda jako batoh, líp se ponese, protože mě čeká ješte kus cesty pěšky. Alespoň ta kterou znám, možná by se dalo i autobusem ale než by to objel tak tam budu na stejno. Ani neznám jména zastávek co tam jsou. Dali by se zjistit ale vsázím na jistotu. Dojdu to pěšky. Stejně se tam budu muset rozhlédnout a vybrat si místo kde se „usadím“. Cesta MHD je pomalá ikdyž to nemám nijak daleko. Z Holešovic na Hloubětín ale cesta vlakem mi utíká rychleji. Počasí je krásné, je teplo ale né vedro občas foukne a u vody bude líp.

 

Tak jsem nechytil nic ani na přivlač ani na položenou. Tam je bohužel ta potíž že se tam nesmí vnadit ani zatraktivněná nástraha nic nezmůže, bud ryba plave kolem neno ne. Ani na přívlač s twisterem jsem nic nechyt, měl jsem jen jednu spadlou, ani jsem ji nezahlédl.

Usídlil jsem se až na hrázi jakoby u malé zátoky, asi tamtudy vtéká rokytka. Mno nepoštěstilo se, občas se to stane.

Zítra pokud nebude dopoledne ošklivo tak si půjdu zlepšit náladu k nám na štvanici odpoledne musím být už doma. Takže bych šel hned po snídani a vrátil se na obed.

Kyjský rybník nebude mím oblíbeným revírem, chodí tam spousta pěších a břehy jsou v podstatě hned vedle cesty takže sw člověk musí neustále rozhlížet jestli někdo nejde. Skrátka pokud někdy půjdu ještě na Kyjský rybník tak asi jen z veliké nouze. Cesta pěšky z hloubětína mi nevadila, tažku jsem měl jako batoh na zádech a nesla se parádně cesti tam jsem mě převážně do kopce takže cesta zpět z kopce. Mám i „suvenýr“ ještě cestou zpět jswm si vyhlédl místo na rychlou přívlač a pak koukám na hladině plave splávek, tak jsem si ho přitáhl a přisvojil. Je na něm vidět že už má něco za sebou ale darovanému koni …

Ikdyž jsem nic nechytil ani záběr neměl tak jsem si to ve směs užil. Klid u vody je klid u vody ikdyž tam lodi chodili sem tam a plavali v Kyjském rybníce.

Elektronické hlásiče jsem zatím nepoužil.

JEDNO UPOZORNĚNÍ PRO RYBÁŘE.

Pokud nebudeme dodržovat nějaká opatření jen proto že se nám nechce tak to neskazíme jen sobě ale i ostatním.

Na kyjském rybníce je na jedné straně zákaz lovu kůli vodnímu ptactvu. To neznamená že tam půjdu protože chci. Najdu si plácek tam kde to mám dovolené. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář